Българският лекарски съюз вече се подготвя за новия Рамков договор за

...
Българският лекарски съюз вече се подготвя за новия Рамков договор за
Коментари Харесай

БЛС се подготвя за новия Рамков договор за следващата година

Българският лекарски съюз вече се приготвя за новия Рамков контракт за идната година. Това съобщи в ефира на ръководителят на БЛС доктор Иван Маджаров.

" Задължително би трябвало да вървим към ориентиране на средства към тези невралгични точки, за които приказваме, за нефинансираните специалности - педиатрия, инфекциозни заболявания, съвсем всички, свързани с неоперативна активност ", добави доктор Маджаров. 

Председателят на БЛС разяснява актуализацията на бюджета и плануваните пари за здраве след нея.

" Тези пари, записвайки се по редовете на обособените действия, когато ние се срещнем с управлението на НЗОК ще можем да преговаряме те да бъдат ориентирани по най-хубавия метод. Не бива да се концентрираме единствено в коронавирус, тази година се надявам да насочим повече средства за тези, които са недооценени от години. Пулмологичните и детските пътеки би трябвало да бъдат повишавани още, с цел да доближат салдото, който са изгубили през годините. Има и други пътеки несъмнено, ние сме изготвили една таблица за това ", изясни доктор Маджаров. 

По тематиката дали слагането на ваксини би трябвало да стане наложителни, той разяснява: " Изкусително е - желае ни се да го наложим с лека ръка, само че в нашата страна е мъчно, тъй като всеки опит за задължителност води до чувството, че някой се пробва да ни постанова тоталитарни способи. Аз персонално нямам доверие, че може да се стигне до някакво по-голямо увещание ". 

Със сигурност, уволнението на проф. Балтов няма връзка с професионалните му качества. Той е един от най-хубавите хирурзи, съвършен доктор, даже когато беше шеф на " Пирогов " не престана да оперира и да бъде издирван от своите пацеинти. Такъв коментар направи Маджаров, откакто през вчерашния ден стана ясно, че проф. Асен Балтов е уволнен от " Пирогов ".

Д-р Маджаров акцентира, че е доста значимо оптимално бързо да разберем какви са същинските аргументи да се освободи най-голямата болница за незабавна помощ у нас от най-хубавия си доктор ординатор. " Би било добре за обществото да чуем същинските претекстове за това ", добави той.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР